Selecteer een pagina

Optocht

Keijenborg

Optocht 2021 afgelast

De kermis 2021 kan niet doorgaan en er is een alternatieve kermis in de maak. De optocht is weer een jaar opgeschoven naar 2022. Hopelijk kunnen we er in 2022 een mooi feest van maken zonder maatregelen!

Namens het bestuur,

Schuttersgilde St. Jan Keijenborg

Martijn Pietersen  – voorzitter

Route en tijdstip kermisoptocht

De route (ca. 3,5 km) op zondagmiddag ziet er als volgt uit:

start: 14.00 uur bij de aanleunwoningen ‘Postel Staete’ aan de Pastoor Thuisstraat. Vervolgens Geltinkweg – Koldeweiweg – Kerkstraat – St. Janstraat – Ottenkampweg – Eulingkamp – Teubenweg – St. Bernardusstraat – Pastorietraat – Kerkstraat – Molenstraat – Poelsweg – Eulingkamp – Teubenweg –  St. Janstraat – Poelsweg – Teubenweg – Koldeweiweg.

Wij verzoeken bewoners van Keijenborg die aan de route wonen er voor te zorgen dat er geen auto’s langs de route worden geparkeerd.

 

Prijsuitreiking optocht

Om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking van de kermisoptocht plaats in de café-tent op het kermisterrein.

Dit jaar zal er weer een publieksprijs worden uitgereikt die beschikbaar is gesteld door vijveraanleg “Valle Verzasca’.
Na de prijsuitreiking feest in de cafétent en daarbuiten!
Er is nog een laatste mogelijkheid om u op te geven voor het vogelschieten, vogelknuppelen en jeugd-vogelschieten tot 21.00 uur.

Deelnemende muziekverenigingen en Schuttersgilden.

Schuttersgilde St. Jan Keijenborg

Een schuttersgilde met veel verschillende afdelingen waaronder:

  • Drumfanfare
  • Koningspaar met hofhouding
  • Bielemannen
  • Markertentsters
  • Boogschutters
  • Kanoniers
  • Vendeliers

Traditiegetrouw lopen ze voorop in hun eigen optocht.

Fluit en tamboerkorps Exelsior

Fluit en tamboerkorps Excelsior uit het Limburgse Montfort is een muziekvereniging opgericht in 1932. Momenteel telt het korps ongeveer 50 leden die voornamelijk fluit ofwel slagwerk bespelen. Naast de concert stukken is het ook een showkorps dat tijdens het marcheren graag een van haar defilé’s laat zien.
EVC Enschede, waar komt deze naam nu vandaan? Show- & Marchingband EVC is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen de Enschedese verenigingen Drum- en Showfanfare EDES en Drumfanfare De Veldkamp. Voluit staat EVC dan ook voor EDES Veldkamp Combinatie. Een gezonde en actieve vereniging met in totaal ruim 100 leden. Deze leden maken onder het motto “One Band, One Sound!” samen muziek in ons showkorps.

Schutterij Eendracht Nieuw Wehl

Schutterij De Eendracht Nieuw-Wehl is in 1948 ontstaan uit het bestaande Oranjecomité. De Eendracht telt zo’n 500 leden, waarvan er ongeveer tachtig in uniform aktief zijn. De betrokkenheid van de Nieuw-Wehlse bevolking is zeer groot. Dat blijkt doorgaans tijdens het jaarlijkse schuttersfeest in het eerste weekeinde van Juli. Vele huizen en straten zijn dan versierd en in het dorp worden twaalf erebogen opgericht.
De Eendracht bestaat uit de volgende afdelingen; bestuur, drumfanfare, vendeliers, keurkorps, bielemannen en marketentsters.

Schutterij Antonius Lengel

Schuttersvereniging St. ANTONIUS LENGEL, opgericht in 1910, bestaat uit 7 secties Drumfanfare, Bielemannen, Marketentsters, Officieren, Vaandelwacht, Kruisboogsectie en Vendeliers. Deze schutterij is erg actief in de Lengelse gemeenschap, onder andere met het organiseren van, het jaarlijkse Schuttersfeest, medewerking aan de jaarlijkse Dodenherdenking bij het Lengels herinnerings monument, de Jaarlijkse Lengelse Kermis en intocht van St. Nicolaas. Ook nemen wij regelmatig deel aan concoursen zowel in binnen-en buitenland. Schuttersvereniging St. Antonius al meer dan 100 jaar actief, zij staat niet stil, zij is voortdurend in beweging.

 

Showband EVC Enschede

EVC Enschede, waar komt deze naam nu vandaan? Show- & Marchingband EVC is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen de Enschedese verenigingen Drum- en Showfanfare EDES en Drumfanfare De Veldkamp. Voluit staat EVC dan ook voor EDES Veldkamp Combinatie. Een gezonde en actieve vereniging met in totaal ruim 100 leden. Deze leden maken onder het motto “One Band, One Sound!” samen muziek in ons showkorps. EVC Enschede verleent j

Kon. Harmonie Concordia Hengelo Gld

Ruim 150 jaar geleden werd muziekvereniging Concordia opgericht. Er waren in die tijd muzikanten die op bruiloften en kermissen dansmuziek maakten. In 1861 besloten zij een vereniging op te richten met de naam “Concordia”. Het korps is overal en altijd aanwezig met haar vrolijke noten om sfeer te brengen bij wat voor een activiteit dan ook. Optochten, kermis, braderie, een opening, een jubileum, een kampioenschap… Te veel om op te noemen… Wij zijn erbij. De harmonie bestaat momenteel uit ongeveer 45 muzikanten.

Sponsors optocht

Bloemsierkunst Jolanda, Keijenborg
Bouwservice Wilfred Rondeel, Keijenborg
Timmerbedrijf  De Voort Toldijk
Dorpshuis de Horst, Keijenborg
Garagebedrijf Auto Kemp, Keijenborg
Goossens Atomica, Hengelo Gld
Gootlek, Dakgoot specialist Keijenborg
Hewu montage- & metselbedrijf, Zelhem
Horeca onderneming Coen Evers, Zelhem
Hoveniersbedrijf Marcel Jansen, Keijenborg
Jaaltink & Sessink Bouwbedrijf, Zelhem
Jaap Compas Machinehandel Keijenborg
John Rondeel Schade Expertise Keijenborg
Joost Jansen Marktwerken Keijenborg
Kleve Beton Zelhem
Klusbedrijf J. Peelen, Keijenborg
Loekies Trimsalon Keijenborg
Loonbedrijf Gebroeders Niesink
Metselbedrijf B. Thuss, Hengelo Gld.
Pegasus Koffie Zelhem
Roy Niesink Grondverzet en Bestrating
Roel Nieuw en huis Timmerwerken op Maat Doetinchem
Schildersbedrijf Maarten Wolsink, Keijenborg
Slingerland fietsen Keijenborg
Staja Beheer BV, Hengelo Gld
Valle-Verzasca vijveraanleg Keijenborg
Vishandel te Wilt Doetinchem
Voegersbedrijf Doetinchem
WebdesignIdee website bouw en grafisch ontwerp, Keijenborg
Y-sign reclame, Hengelo Gld.